Loading...

V Trstu odprli prvo kavarno Sacher zunaj Avstrije

V Trstu je zaživela podružnica legendarne dunajske kavarne in slaščičarne, ki je doživela takšen naval, da so jo morali zaradi pomanjkanja “sacherc” celo začasno zapreti.

Da je v Trstu še vedno živ duh Avstro-Ogrske, dokazuje nova gostinska pridobitev. Na ulici Danteja Alighierija so namreč pred nekaj dnevi odprli kavarno Sacher, prvo podružnico slavne dunajske kavarne zunaj Avstrije.

Kavarna je postala takojšnja uspešnica, ob odprtju se je pred njo vila dolga vrsta ljudi, v nedeljo pa so jo celo predčasno zaprli, ker jim je zmanjkalo “sacherc”, ki jih tja dovažajo z Dunaja.

V prostorih, kjer je bila nekoč prodajalna čevljev Rosini, je sicer ob kultni torti Sacher mogoče poskusiti oziroma kupiti tudi ostale slaščice, ki jih izdelujejo pod Sacherjevim imenom. Kot se za Trst spodobi, pa poseben poudarek dajejo tudi kavi, tako tržaškim variacijam espressa kot dunajskim favoritom, kot so Melange, Kleine Brauner in Anna Sacher. Tako kot na Dunaju tudi v Trstu ne ponujajo le sladic, temveč tudi meni tipičnih avstro-ogrskih jedi, kot je telečji golaž.