Loading...

Novi člani slovenske družine strastnih gostincev

Združenje gostincev JRE-Slovenija je v svoje vrste sprejelo štiri nove člane.

Mednarodno združenje Jeunes Restaurateurs oziroma JRE v svoji osnovi združuje mlade kuharske mojstre in lastnike restavracij po Evropi in v Avstraliji, je pa z leti nadgradilo svojo definicijo in se zdaj predstavlja kot združenje kuharskih mojstrov ter ustanoviteljev restavracij, ki jih družita talent in strast do gastronomije.

Slovenska veja združenja je pred kratkim na svojem tradicionalnem letnem druženju v svoje vrste sprejela štiri nove člane. Mlada članica JRE je postala Sara Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu, njen oče Tomaž Kavčič pa je častni član JRE. Podobna družinska zgodba je v gostilni Rajh, kjer mlado generacijo predstavlja Leon Pintarič, že znan obraz JRE, ki je zdaj tudi uradno postal novi član. Kot predstavnika najmanjše restavracije v Sloveniji pa sta se JRE pridružila Maja Miška in Jure Brložnik iz Mize za štiri.

Posebno imenovanje JRE je prejel Igor Jagodic iz restavracije Strelec kot nagrado za življenjsko delo na področju slovenske gastronomije.

Jeunes Restaurateurs, kar v prevodu pomeni mladi gostinci, pa seveda ne bi deloval, če mladi gostinci ne bi imeli zgledov iz svojih vrst, torej starejših kolegov, ki že desetletja prestavljajo meje slovenske in svetovne kulinarike. Tako sta letos častni članici JRE postali dolgoletni “redni” članici Ana Roš iz Hiše Franko in Tanja Pintarič iz gostilne Rajh.

Foto: JRE-Slovenija