Loading...

K našim sosedom je prišel Pizza Hut

Če je nekoč veljalo, da se napredek v posamezni državi meri s tem, koliko mednarodnih verig s hitro hrano zasede glavno oziroma največje mesto, je Zagreb ta teden postal še bolj napreden.

Že od leta 2020 imajo v Zagrebu verigo Domino’s, s tem tednom pa je v soseski Vrapče moč pomalicati še pice iz peči korporacije Pizza Hut, ki je poleg Domino’sa najbolj znana ameriška veriga restavracij, specializiranih za pice. Ustanovili so jo leta 1958, njene poslovalnice so na vseh celinah razen Antarktike in po novem tudi na Hrvaškem. Po prvi naj bi se bi se v roku enega tedna v Zagrebu odprla še ena poslovalnica te največje verige lokalov s picami na svetu.

Pizza Hut peče pice v treh velikostih, S ima testo premera 23 centimetrov, M 30 centimetrov in L 38 centimetrov, mogoče pa je izbirati med picami s tanjšim ali debelejšim robom ali celo robom, polnjenim s sirom, kar je seveda treba doplačati.

Pa cene? Pica “pepperoni”, torej s salamo, v velikosti S stane 8 evrov, M 9,50 evra, L pa 11,50 evra. Za s sirom polnjen rob je treba doplačati med 1,4 in tremi evri, odvisno od velikosti pice.