Loading...

Bistro Biljardna: burgerji, ki zasenčijo vse drugo

Potem ko je koronavirus zaprl gostinske lokale po državi, razcvet doživlja dostava hrane na dom. Po namigu izkušenih naročevalcev smo najprej pokusili ponudbo Biljardne hiše.

Vse naše ocene dostave najdete tukaj

Razmere niso dobre, prepoved druženja je gostincem odnesla večino posla, a nekateri se borijo in velja, da utegnejo ob koncu krize postati močnejši, kot so bili pred njo. V zadnjem času smo postali pozorni na Bistro Biljardna, lokal v novi podružnici Biljardne hiše, kjer sicer bolj kot na hrano prisegajo na pivo. A razmere so, kot rečeno, drugačne, in kadar naročate hrano domov, ne razmišljate o vinski spremljavi, to si lahko naročite pri kom drugem.

Kuhinjo na Bavarskem dvoru vodi nekdanji prvi mož lokala Tabay Brothers, ki tudi v Bistroju Biljardna peče burgerje, ob njih pa vrsto jedi z bolj ali manj mednarodnimi vplivi in nekaj gostinskih klasik – od zelenjavne juhe, serije testenin in kakšnega kosa mesa do sendvičev, burgerjev, hotdogov, ocvrtih rib in krompirčka, perutničk z azijsko marinado in polnjenih steamed buns, na pari kuhanih štručk po kitajskem vzoru.

Iz Bistroja Biljardna dostavljata oba najbolj priljubljena ponudnika te storitve, tako Ehrana kot Wolt, mi smo naročili pri obojih in ugotovili, da večjih razlik pri storitvi ni. Obe mobilni aplikaciji omogočata sledenje naročilu v realnem času, tudi čas dostave je bil približno enak, prav tako smo brez težav opravili brezstično predajo hrane – nov ukrep ob epidemiji koronavirusa.

Lahko rečemo, da smo z dvema naročiloma dodobra spoznali kuhinjo Bistroja Biljardna, ob tem pa ugotovili tudi, da so porcije razmeroma velike. Začeli smo z juho, napovedali so zelenjavno, prispela je paradižnikova (3,5 evra). Nepretresljiv pasiran paradižnik je prispel vroč, žal pa so vanj vmešali prepražene kocke kruha, ki so na cilj seveda prispele povsem razmočene. Nasvet: če vztrajate pri takšnih dodatkih, jih priložite ločeno.

Paradižnikova juha

Med testeninami so našo pozornost vzbudile testenine s smrtonosnim imenom – lombardijske (8,2 evra). Gre za široke rezance s koščki govedine v paradižnikovi omaki, konkretna in nasitna jed, tudi zato, ker so rezanci razvaljani precej na debelo, zaradi česar so tudi dobro prenesli dostavo in se niso povsem zmehčali.

Lombardijske testenine

Med boljše jedi pokušnje so se uvrstile parjene štručke oziroma steamed buns, ki jih napolnijo s piščancem, svinjino ali govedino. Mi smo se odločili za trgano govedino, ki jo začinijo z omako hoisin in ji dodajo riban koren, pivsko repo, svežo kumaro ter zdrobljene arašide.

“Steamed buns” z govedino

Manj sreče je bilo pri perutničkah (6,60 evra), tipični bistrojsko-biljardni hrani. Marinada se je izkazala za nekoliko preveč kiselkasto, barva perutničk pa je bila nezapeljivo sivorjava. Pečen krompirček, ki ga prilagajo k več jedem, je povsem nepretresljiv, po nepotrebnem pa k njemu prilagajo še svež motovilec, ki se na poti spremeni v uvelo žalost.

Perutničke s pečenim krompirjem

Za eno najbolj nasitnih jedi se je medtem izkazala vegetarijanska skleda (6,20 evra), ki obsega zajetno količino divjega riža, začinjenega z miso omako, sladkega krompirja, rdeče pese in graha. Žal pa jajce, ki je počivalo na vrhu sklede, ni bilo (več) poširano, ampak trdo kuhano, zaradi česar je bila celotna jed presuha. Bila pa je vsaj topla, česar za ramstek ne moremo trditi.

Meso, ki je bilo odrezano tako tenko, da je bilo seveda prepečeno, je prispelo hladno, suho in na splošno brez okusa. Stane 13 evrov, toda, med nami, ob njem boste morali naročiti še kaj, sicer boste lačni. In pri tem vam solata in hudo utrujen krompir, ki ju porinejo zraven, ne bosta pomagala.

Na srečo pa mojster v Biljardni peče tudi svoje znamenite burgerje. Med kakšnimi desetimi možnostmi smo naročili in dobili hišnega biljarderja (goveji polpet, dimljena panceta, sir čedar, BBQ-omaka, solata). Žal se je dišeč in sladek brioš med dostavo precej sploščil in prilepil na embalažo, a ko smo ga rešili iz oklepa stiroporja, smo pojedli enega najboljših burgerjev v zadnjih letih. Pa še res velik je bil. Za osem evrov.

Burger Biljarder

Kaj pa sladice? Preskočili smo ameriške palačinke in naročili brownie, peskast čokoladni kolač, ki ga polijejo z vaniljevo kremo in nanj stresejo odmrznjene borovnice. Smo jedli že boljše.

Brownie

Povzetek

Bistro, ki bo po koncu virusne krize gotovo poskušal več in bolje, trenutno pa velja za enega najbolj tipičnih ponudnikov dostavne hrane v Ljubljani. Imajo osnovno ponudbo izjemnih burgerjev in drugega polnjenega krušnega peciva, preostalo je manj uspešno. Za boj proti žeji je mogoče naročiti sokove, vodo in energijske pijače.

Ocena: 3,5/5