Loading...

Kavarna Tiskarna: hitra hrana za zahtevnejše goste

V bežigrajski Tiskarni, kjer so ponudbo obče priljubljenih burgerjev razširili s še nekaterimi drugimi ne preveč zapletenimi jedmi, v kuhinji ne filozofirajo, je pa hrana okusna in zmernih cen.

Hrano, ki jo v aktualnem obdobju ponudbe na dom pripravljajo v Kavarni Tiskarna, bi lahko uvrstili v ameriški princip hitre prehrane, ki ponuja popularne obrazce (burgerji, hot dogi in razne ocvrte jedi), toda na nekoliko višji ravni. Kot bi imeli recimo Burger King, KFC ali McDonald’s svojo “premium” linijo.

Tiskarna kot še nekaj drugih podobnih lokalov izkorišča prednosti, ki jih ponuja koronski dostavljalski model, v ozadju pa potrpežljivo čakajo na dni, ko se bo svet osvobodil jarma virusa. Njihovo mešanico enostavnih in hranljivih jedi sestavljajo burgerji, hot dogi, hrustljavčki, solate, nepregledna množica prilog in dodatkov, nekaj sladic in ducat brezalkoholnih pijač.

Burger Luigi in ocvrta paprika

Iz pisane palete burgerjev smo izbrali in pokusili dva: prvi je bil Luigi (osem evrov), v katerem v klasično bombico sodijo goveji polpet, majoneza s črnimi olivami, mlada špinača, paradižnikova marmelada, hrustljava salama in mocarela. Res okusen burger, ki je na našo lokacijo prispel presenetljivo svež.

Za nekoliko težjo hrano se je izkazala Utrgana svinja, burger s polpetom iz počasi pečene natrgane svinjine, ki ji dodajo ameriško solato z rdečim zeljem.

“Utrgana svinja”

Burgerje je sicer mogoče za manjše doplačilo dopolniti z raznimi, v glavnem ocvrtimi prilogami pa tudi vrsto omak. Mi smo vzeli ocvrte paprike, za hec pa še sladko čilijevo in dimljeno karijevo omako. Za lastne potrebe oziroma preference pa lahko burgerje prilagodijo tudi vegani – v vseh je mogoče mesni polpet zamenjati z rastlinskim slovenske znamke Amaze.

Še kanček bolj kot burgerji so nas prijetno presenetila svinjska rebrca. Porcija počasi pečenih, kot se spodobi lepljivih, rebrc je bila zajetna, mi smo jo oplemenitili s hišno omako in krompirčkom.

BBQ rebrca

Če že ne morete jesti pod svobodnim soncem, je hrana, ki jo pripravljajo v Kavarni Tiskarna, kot naročena za spremljanje televizijskih dogodkov ali za obiske, med katerimi recimo okušate različne alkoholne pijače. Tudi ko gre za serijo hot dogov, ki jo ponujajo.

Cowboy hot dog ali po naše kavbojski hot dog (okoli pet evrov), ki je (edini) prišel na naš naslov premalo topel, je bogata različica te popularne hrane: štručka, telečja hrenovka, žar in aioli omaka, popečena slanina, kisle kumare in hrustljava čebula so kombinacija, ki je ne gre prezreti, če že naročate v Tiskarni. Manj smo bili navdušeni, ko smo ugotovili, da so vse verzije pečenega krompirja, naj gre za podeželskega, hišnega ali mehiškega, pravzaprav enak konfekcijski krompirček, le začinijo jih malo drugače.

Podeželski krompirček oziroma pečen krompirček z obilico sladke paprike v prahu

Ob kreativnih hot dogih in hišnih omakah se zdi prednost Tiskarne tudi v kategoriji, ki jo imenujejo hrustljavci – ocvrte dobrote, ki največkrat nastopajo kot podpora burgerjem. Že omenjene ocvrte paprike, palčke z mocarelo, ocvrta mocarela s paradižnikom, čebulni obročki, ocvrte kroglice s koščki jalapeno paprike in nacho sirom, ocvrte rezine piščanca s krompirčkom in omako, v tortiljo zavite in ocvrte rezine piščanca…

Ocvrte palčke mocarele …
… ocvrtki z nacho sirom in jalapeno paprikami …
… in cvrti piščančji trakci s sezamom

Cene teh prilog se gibljejo v okolici petih evrov, so pa okusne in kar obilne, to je treba reči. Vsaki od njih namreč pripada še velik odmerek pečenega krompirja.

Manj sreče smo imeli pri sladicah. Jagodni lonček, sintetična in neprepričljiva sladica, ni bil na ravni prejšnjih jedi. Kasneje pa smo opazili še, da sladic v ponudbi ni vsak dan.

“Jagodni lonček”

Povzetek

Zdi se, da je Kavarna Tiskarna s svojo enostavno in nasitno hitro hrano ena najuspešnejših restavracij v času dostave. Hrana je okusna in zapakirana tako, da množica ocvrtih jedi ostane hrustljava, cene zmerne, množica prilog in omak pa ponudbo naredi še bolj raznoliko. Ponudba pijače je omejena na brezalkoholne napitke.

Ocena: 3,5/5

Cena: €€€

Kavarna Tiskarna

Dunajska cesta 123, 1000 Ljubljana

Telefon: 070 553 531