Loading...

Najbolj spoštovana šampanjska znamka na svetu je Roederer

Vodilni svetovni sommelierji, vinski trgovci in poznavalci so na prvo mesto lestvice najbolj spoštovanih znamk šampanjca že drugo leto zapored postavili isto ime – Louis Roederer.

Drinks International, vplivna publikacija, namenjena industriji pijač, je objavila rezultate svojega tradicionalnega izbora najbolj spoštovanih, občudovanih ali, če hočete, cenjenih znamk šampanjca.

Drugo leto zapored se je na prvo mesto uvrstil Louis Roederer, na drugem mestu je Pol Roger, ki je od lani pridobil eno mesto, na tretjem pa Krug, ki je od lanskega izbora skočil za dve mesti.

Tukaj je celotna lestvica:

  1. Louis Roederer
  2. Pol Roger
  3. Krug
  4. Bollinger
  5. Charles Heidsieck
  6. Dom Pérignon
  7. Billecart-Salmon
  8. Taittinger
  9. Salon
  10. Ruinart
  11. Gosset
  12. Moët & Chandon
  13. Jacquesson
  14. Pommery
  15. Veuve Cliquot
  16. Laurent-Perrier
  17. Henri Giraud
  18. Alfred Gratien
  19. Henriot
  20. Piper-Heidsieck
  21. Castelnau
  22. Perrier-Jouët
  23. Palmer & Co
  24. Philipponnat
  25. Deutz
  26. Lanson
  27. Veuve Fourny
  28. Bruno Paillard
  29. GH Mumm
  30. Drappier in Le Mesnil

Lestvico oblikujejo s pomočjo glasov več kot 300 sommelierjev, vinskih trgovcev in drugih strokovnjakov, ki so v vinskem poslu. “Vsak od njih je moral izbrati pet znamk šampanjca, ki jih najbolj spoštuje, in jih razvrstiti v padajočem vrstnem redu,” so pojasnili pri Drinks International, “pri tem so upoštevali kakovost, konsistentnost, moč blagovne znamke, njen marketing, razmerje cene in kakovosti ter splošen sloves posameznih šampanjskih hiš.”

Foto: Facebook/Champagne Louis Roederer