Loading...

Najbolj spoštovana šampanjska znamka na svetu je Roederer

Vodilni svetovni sommelierji, vinski trgovci in poznavalci so na prvo mesto lestvice najbolj spoštovanih znamk šampanjca že drugo leto zapored postavili isto ime – Louis Roederer.

Drinks International, vplivna publikacija, namenjena industriji pijač, je objavila rezultate svojega tradicionalnega izbora najbolj spoštovanih, občudovanih ali, če hočete, cenjenih znamk šampanjca.

Drugo leto zapored se je na prvo mesto uvrstil Louis Roederer, na drugem mestu je Pol Roger, ki je od lani pridobil eno mesto, na tretjem pa Krug, ki je od lanskega izbora skočil za dve mesti.

Tukaj je celotna lestvica:

 1. Louis Roederer
 2. Pol Roger
 3. Krug
 4. Bollinger
 5. Charles Heidsieck
 6. Dom Pérignon
 7. Billecart-Salmon
 8. Taittinger
 9. Salon
 10. Ruinart
 11. Gosset
 12. Moët & Chandon
 13. Jacquesson
 14. Pommery
 15. Veuve Cliquot
 16. Laurent-Perrier
 17. Henri Giraud
 18. Alfred Gratien
 19. Henriot
 20. Piper-Heidsieck
 21. Castelnau
 22. Perrier-Jouët
 23. Palmer & Co
 24. Philipponnat
 25. Deutz
 26. Lanson
 27. Veuve Fourny
 28. Bruno Paillard
 29. GH Mumm
 30. Drappier in Le Mesnil

Lestvico oblikujejo s pomočjo glasov več kot 300 sommelierjev, vinskih trgovcev in drugih strokovnjakov, ki so v vinskem poslu. “Vsak od njih je moral izbrati pet znamk šampanjca, ki jih najbolj spoštuje, in jih razvrstiti v padajočem vrstnem redu,” so pojasnili pri Drinks International, “pri tem so upoštevali kakovost, konsistentnost, moč blagovne znamke, njen marketing, razmerje cene in kakovosti ter splošen sloves posameznih šampanjskih hiš.”

Foto: Facebook/Champagne Louis Roederer