Loading...

Uroš Štefelin odhaja iz Vile Podvin

Vse glasnejše govorice so se izkazale za resnične: Uroš Štefelin z ekipo ne bo več ustvarjal v Vili Podvin.

Da se bo Uroš Štefelin s svojo ekipo odselil iz Vile Podvin, se šušlja že nekaj časa. Slišali smo že najrazličnejše scenarije, kdo naj bi namesto njega zasedel restavracijo v Mošnjah, a se nič od tega (še) ni uresničilo. Pred kratkim pa je ekipa Vile Podvin to potrdila, na Facebooku so zapisali, da se 1. decembra letos selijo v Radovljico, v tamkajšnji hotel Linhart, ki sta ga Štefelin in njegova poslovna partnerica Marcela Klofutar kupila lani in tam uredila simpatičen bistro.

Še pred tem naj bi želela kupiti Podvin, a jima to uspelo, z novim lastnikom zgradbe pa niso našli skupnega jezika o nadaljnjem sodelovanju.

Kaj bo z Michelinovo zvezico?

Medtem pa ni povsem jasno, kaj bo z Michelinovo zvezdico, ki jo je Vila Podvin osvojila v lanskem, prvem Michelinovem vodniku za Slovenijo, v letošnjem pa jo obdržala. Michelin namreč zvezdice podeljuje restavraciji, ne kuharju, a če kuharski mojster odide iz restavracije, ta pa povsem spremeni koncept, običajno ostane tudi brez Michelinovih odličij. Seveda pa si lahko Štefelin novo zvezdico pribori v Radovljici, če bo tam spet prepričal Michelinove ocenjevalce.

Toda za zdaj ni povsem jasno, kakšna bo usoda Michelinovega vodnika v Sloveniji. Država je s francoskimi ocenjevalci sklenila dveletno sodelovanje in za to plačala slab milijon evrov. Ali bodo pogodbo podaljšali in Michelinu spet plačali, za zdaj ne razkrivajo.