Loading...

Zdaj je uradno, Atelje se zapira

Kot smo že poročali, bo Atelje, prva ljubljanska restavracija z Michelinovo zvezdico, prenehala z delovanjem, na isti lokaciji bo ista ekipa spomladi predstavila novo zgodbo.

Kuharski mojster Jorg Zupan je naznanil, da bo v prihajajočih dneh zaključil zgodbo restavracije Atelje, prve prejemnice Michelinove zvezdice v Ljubljani. Svoje domislice bo v nadgrajeni obliki že to pomlad predstavil v novi sodobni obedovalnici, ki jo je zasnoval z isto ekipo na isti lokaciji.

“Atelje je bil zame tista prva pomembna prelomnica, prva priložnost, da začnem kuhati sam in povem svojo zgodbo, z njim sem rasel in oblikoval svojo vizijo. Ponosen sem na male in velike uspehe, ki smo jih dosegli z ekipo, in v čast mi je, da so naša prizadevanja opazili in podprli tudi največji. Po tehtnem premisleku sem se odločil, da zaključim to poglavje, da povem in ponudim nekaj novega,” je pojasnil Zupan.

Jorg Zupan

Atelje, ki je na Nazorjevi ulici v Ljubljani leta 2016 nasledil znameniti Smrekarjev hram, ne bo več odprl svojih vrat, pa tudi Michelinovo plaketo z zvezdico, ki že od junija 2020 krasi pročelje, bodo sneli. “Sporočiti naše načrte predstavnikom Michelinovega vodnika ni bila lahka odločitev. Hvaležni smo za njihovo podporo in zaupanje, ki sta nam omogočila številne nove priložnosti, in počaščeni, da smo lahko del te pomembne skupnosti,” je povedal Matjaž Ivanc, poslovni partner in menedžer restavracij Atelje in Breg.

Zupan bo v novem lokalu z novim imenom in konceptom ostal zavezan sezonskosti ter uporabi sledljivih sestavin s poudarkom na samooskrbi in smotrni rabi pridelkov z lastnega vrta, večji pa bo poudarek na sproščenem pristopu k obedovanju, ki ga bo spremljala glasnejša glasba in prijateljsko, manj formalno vzdušje.

V kuhinji bodo pozno v noč pripravljali manjše jedi, namenjene deljenju z družbo, s krajšega à la carte menija, ki se bo redno spreminjal. Zupan je prihajajočo ponudbo jedi opisal kot hrano za “ugodje in lagodje, a na bolj fini strani”, ob tem pa poudaril, da bo to “prvi prostor v Ljubljani, katerega kuhinja bo delovala do 23. ure ali še dlje.”

Foto: Suzan Gabrijan in Matic Bajželj