Loading...

Po 57 letih zapirajo gostilno Šempeter

S 1. marcem bo svoja vrata zaprla gostilna Šempeter, znana kulinarična postojanka v Bistrici ob Sotli.

Družina Kunst, ki je več kot pol stoletja vodila gostilno Šempeter v Bistrici ob Sotli, je sporočila, da se z marcem poslavljajo iz tega kraja. Gostinsko zgodbo bodo nadaljevali v gostilni Kunst, ki so jo v Leskovcu pri Krškem odprli pred sedmimi leti in jo do zdaj vodili vzporedno s Šempetrom.

Iz Bistrice ob Sotli se umikajo, ker s KZ Šmarje, lastniki prostorov, kjer je bila gostilna, niso našli skupnega jezika. “Čeprav smo v prostore skozi leta nenehno vlagali, je zdaj prišel čas za temeljitejšo obnovo. Želeli smo si, da lastnik, Kmetijska zadruga Šmarje, to našo namero prepozna kot pomembno za nadaljnje delovanje in razvoj naše gostilne. Po dolgih, a korektnih pogajanjih nam ni uspelo zbližati naših pričakovanj z njihovimi pogoji, zato smo po tehtnem in dolgotrajnem premisleku sprejeli odločitev, da prekinemo najemno pogodbo in zaključimo našo družinsko tradicijo v Gostilni Šempeter,” je družina Kunst sporočila v daljšem zapisu na Facebooku.

“Naša družina bo svojo ljubezen do vrhunske hrane, vpletanja lokalne identitete in inovativne turistične ponudbe od 1. marca ustvarjala samo v gostilni Kunst v Krškem, ki je v sedmih letih postala prepoznaven prostor kulinarike v Posavju,” so sporočili.