Loading...

Še eno zaprtje: ekipa Hiše Torkla se seli v Piran

Po desetih letih v Kortah svoja vrata zapira ena najboljših gostiln pri nas, zagotovo pa najboljša v slovenski Istri – Hiša Torkla.

Sebastijan in Andreja, ki sta vodila Hišo Torkla, sta imela na sicer izjemni lokaciji, v eni redkih lično preurejenih istrskih gostiln, na koncu prevelike stroške, ki so se bojda samo še dvigovali, zato so se že nekaj časa napovedovale spremembe.

Gre torej za selitev, ne za konec kulinarične zgodbe, ki se bo že marca nadaljevala v piranskem Art Hotelu Tartini.  Kuhinja na sami obali morja oziroma tik ob Tartinijevem trgu bo seveda zapovedovala več ribjih jedi, a pravijo, da bodo del repertoarja, ki je Torklo proslavil v Kortah, obdržali.

Nekaj solidnih ribjih restavracij na naši Obali (Marina Portorož, Sonja, La Bottega Dei Sapori, Hotel Marina Izola …) bo tako dobilo veliko konkurenco. V Kortah in v okolici nasploh pa se bodo morali vprašati, kaj bodo naredili, da bo tako kot v hrvaškem delu Istre tudi na naši strani meje mogoče kaj pametnega pojesti in da se gostinski lokali ne bodo samo zapirali – Korte so pred časom ostale tudi brez zanimive gostilne Stara šola.

Preberite še: