Po zaprtju legendarnega St. Hubertusa v Alti Badii so Michelinovi ocenjevalci kuharskemu mojstru Norbertu Niederkoflerju v njegovi novi restavraciji znova pripeli tri zvezdice.
V sredo so v Brescii razkrili novi Michelinov vodnik za Italijo, ki prinaša pomembne novosti. Med restavracije z najvišjim priznanjem, tremi Michelinovimi zvezdicami, sta se uvrstili dve novinki – restavracija Quattro Passi na slikovitem polotoku Sorrento pri Neaplju in Atelier Moessmer v Brunecku na Južnem Tirolskem.
Slednjo je julija letos odprl Norbert Niederkofler, južnotirolski kuharski zvezdnik, ki je v Alti Badii oziroma San Cassianu z restavracijo St. Hubertus dosegel kultni status in bil eden od zastavonoš gastronomskega preporoda Alte Badie.
St. Hubertus se je po menjavi lastnikov hotela Rosa Alpina, v katerem je restavracija domovala, zaprl, Niederkofler pa je v Brunecku odprl novo restavracijo in tam po le nekaj mesecih spet osvojil tri Michelinove zvezdice, ki jih je nosil že v St. Hubertusu.
Italija ima tako že 13 restavracij s po tremi zvezdicami, ob omenjenih dveh novih so to Piazza Duomo v Albi, Da Vittorio v Bergamu, Dal Pescatore v Cannetu sull’Oglio, Reale v Castelu di Sangro, Enoteca Pinchiorri v Firencah, Mudec v Milanu, Osteria Francescana v Modeni, La Pergola v Rimu, Le Calandre v Padovi, Uliassi v Senigalliji in Villa Crespi v Orti San Giulio.
V nam najbližji deželi Furlaniji-Julijski krajini novih dobitnic zvezdic ni bilo. Še naprej imajo dve restavraciji s po dvema zvezdicama, to sta Agli Amici pri Vidmu in Harry’s Piccolo v Trstu, po eno zvezdico pa imajo Altran v Rudi, gostilna Pri lovcu – La Subida v Krminu, L’Argine a Vencò v Dolenju v Brdih, Laite v Sappadi in La Primula v San Quirinu.