Loading...

Zaprla se je tudi gostilna Tramšek

Prava epidemija zapiranja dobrih gostiln v Sloveniji se nadaljuje.

Ne bomo naštevali vseh, ki so zaprli vrata ali zgolj zmanjšali obseg obratovanja, a dejstvo je, da so v kratkem času na severovzhodu Slovenije po gostilni K Rotundi na Goričkem zaprli tudi prleško gostilno Tramšek. Zvonko Šela, ki je gostilno vodil zadnja leta, se je namreč upokojil.

Tako K rotundi kot Tramšek sta bili izvrstni gostilni, ki sta razvijali in nadgrajevali lokalno hrano ter sestavine in poudarjali vina bližnjih vinarjev. Tudi s cenami nista pretiravali, tako kot smo zadnja leta navajeni po slovenskih turističnih krajih.

In medtem ko ima Ljubljana, ki vse bolj postaja evropski turistični Disneyland, v vsaki hiši gostilno, hotel ali airbnb, manjši slovenski kraji izgubljajo še tisto malo gostiln, ki so vztrajale nad povprečjem.

Več kot očitno je, da razni tuji ocenjevalci, ki jih naša država bogato plačuje, v opisu svojih nalog nimajo skrbi za slovenskega gosta ali skrbi za razvoj slovenskega gostinstva in slovenskih gostiln, ampak servisiranje tujih gostov, ki dlje od Ljubljane, Bleda in Portoroža niti ne vidijo.