Loading...

Restavracija Manna: trnovski favoriti drugega vala

Trnovski veterani so v preteklih letih blesteli, se izgubljali in se spet pobirali. Tokrat so se s ponudbo za domov zelo izkazali.

Vse naše ocene dostave najdete tukaj

Odkar je vlada zaprla gostilne, so se gostinci s tem spopadli na različne načine. Tisti, ki še vedno kuhajo, ponujajo različne načine transporta dokončanih ali delno pripravljenih jedi. Nekateri dostavljajo sami, drugi prek dostavnih servisov, spet tretji gostom ponujajo, naj hrano prevzamejo sami.

Tretja možnost velja za trnovsko Manno, kjer hrano naročite in plačate na njihovi spletni strani ter določite datum in uro, ko se nato zglasite pri njih na Eipprovi in prevzamete veliko kartonsko škatlo, v katero so zapakirali naročeno.

Delajo samo od četrtka do nedelje (v decembru bodo menda kuhali tudi ob sredah), za pripravo jim je treba dati kakšni dve uri. Naročiti je mogoče posamezne jedi, sicer pa ponujajo menije za dve osebi, ki si jih sestavite sami. Prav tako se je mogoče odločiti, ali boste jedi sami dokončali doma ali pa jih prevzeli že pripravljene – le pri sladici, čokoladnem fondantu, je treba nujno prižgati domačo pečico, saj že pečen ne bi prenesel prevoza.

Naša ekipa se je torej z Zmajskega mosta z avtom pognala v Trnovo in ekspresno pripeljala veliko škatlo. Večerja je bila gotovo ena najboljših, kar smo jih doslej pokusili v času koronske krize. Tudi cena, 32 evrov na osebo, je bila znosna. Ne le zato, ker bi količine zadostovale za štiri, ne le za dve osebi, temveč tudi zato, ker meniju primaknejo še štruco ajdovega kruha in steklenico vina, v našem primeru malvazijo iz koprske kleti.

Ajdov kruh z orehi

Treba je še dodati, da v Manni vse jedi pametno zapakirajo. Če je treba, v ločene embalaže, da se okusi ne premešajo in hrana ne razmoči. Še najbolj se je to čutilo pri izvrstni, krepki kremni juhi iz pečenega česna, ki so ji v ločeni embalaži dodali popečene kruhove kocke s svežim timijanom. Juha je bila vroča, kot vse druge tople jedi, ki smo jih naročili, res okusna in, brez zamere, gotovo boljša od tiste, ki smo jo jedli ob zadnjem obisku Manne.

Juha pečenega česna s popečenimi kruhovimi kockami in svežim timijanom

Še pred juho smo se lotili prepričljive terine divjega prašička, natančno oblečene v slanino, ki ji dodajo jabolčni pire, okisane redkvice, kremo zelene in simpatičen ajdov kruh z orehi. Lahko priporočamo, sicer pa je mogoče ob sestavljanju menija izbirati med zelo pisano četo hladnih predjedi: hobotnico v solati, humusom, gamberi, tartarjem rdeče pese z burrato, piščančjo pašteto in celo osličkovim tartarjem.

Terina divjega prašiča s kremo zelene, pirejem jabolka in okisanimi redkvicami

Ker smo si ob juhi želeli še ene tople predjedi – to se je pozneje izkazalo za povsem pretirano – smo si zunaj menija naročili še kostanjeve njoke z bučo, celimi kostanji in koščki račke. Spet zelo okusna jed, ki jo očitno pripravljajo izkušeni kadri, a je bila ob vsem ostalem, kar smo jedli, kar malce prevelika. Je pa res, da morajo upravičiti ceno, ki je 12 evrov na osebo.

Kostanjevi njoki z bučo in račko

Jasno, ponujajo še nekaj toplih mesnih, morskih ali zelenjavnih predjedi, a velika zmagovalka večera je bila še vroča odojkova krača (ena na osebo) s kruhovimi cmoki, dušenim ohrovtom in korenjem. Tako hrustljave skorjice in povezanih okusov v običajnih razmerah celo v boljših gostilnah ne srečate zlahka.

Jagenjčkova krača s kruhovimi cmoki in zelenjavo

Manj sreče smo imeli s čokoladnim fondantom, ki ga je bilo treba še dokončati (dajte ga v pečico na 200 stopinj za devet minut, so svetovali). Pa se ni povsem posrečilo. Če bi gledali za nazaj, bi si upali trditi, da bi šli tudi kakšna stopinja in minuta več. Bomo videli, prav lahko se zgodi, da bomo v naslednjih tednih, če se epidemiološka slika ne bo spremenila, pokusili še kakšno jed iz Manninega laboratorija. Recimo v senu pečeno mlado zelje s kvasovo omako in hruškovim pirejem.

Povzetek

Bogata, za odtenek celo avtorska kuhinja, ki ji uspeva, vsaj v našem primeru, tudi pri dostavi obdržati jedi sveže in vroče. Če ste lačni, ste se odločili prav. Hrana je nepretenciozna in okusna, porcije velike.

Vinska ponudba je skromna, a med ponudniki na dom vendarle ena najboljših. Ob nekaj kraft pivovarjih so na svojem mestu z ne previsokimi cenami Pucer, Kocijančič, Sanctum, Vinakoper, Sveti Martin, Frelih in Miška.

Ocena: 4,5/5

Cena: €€€

Restavracija Manna

Eipprova 1a, 1000 Ljubljana

Telefon: 0599 22308