Loading...

Vinska diplomacija koprske kleti: Vučiću so poslali malvazijo

Nedavni vinsko-politični incident, ko je srbski predsednik Aleksandar Vučić istrsko malvazijo označil za odvratno, so v Vinakoper izkoristili za domiselno promocijo.

Pred dobrim tednom dni je vinske in sosedske strasti dodobra razburkal srbski predsednik Aleksandar Vučić, ko je v nekem intervjuju izjavil, da je istrska malvazija “odvratno vino, ki ga nihče ne more piti”.

V Istri, predvsem v njenem hrvaškem delu, je močno završalo, med drugim se je oglasil župan Pulja in Vučića povabil v Istro, češ da se bo tam lahko kaj naučil o vrhunskem vinu.

Srbski predsednik, ki je sicer menda velik ljubitelj vin, je hitro uvidel, da se je prenaglil in na družbenih omrežjih objavil opravičilo. Izjavil je, da sam ni navdušenec nad malvazijo, a da to še ne pomeni, da je to slabo vino.

Morda pa bo zdaj navdušenje iz njega izvabila malvazija iz slovenskega dela Istre. Kot se je pohvalil svojim več kot 134 tisoč sledilcem na Instagramu, so mu namreč paket vin poslali iz kleti Vinakoper, med njimi tudi malvazijo. Pa ne katere koli, temveč steklenico iz omejene serije Capo d’Istria 2016.

“Pokazali so, da so prijaznejši in pametnejši kot jaz,” je ob tem zapisal Vučić, “prepričan pa sem, da sem se iz svojih napak kaj naučil. Ko to vino popijem, bom sporočil svoje vtise.”