Loading...

Od oglja do prijemalk: dodatna oprema za prave žarmojstre

Tako kot radi rečemo, da šele obleka naredi človeka, tudi vsakemu vozilu ali plovilu šele dodatna oprema omogoči, da do popolnosti izrazi svoj videz, značaj in uporabnost. In tako je tudi pri žarih – naj bodo plinski, tisti na oglje ali njihovi kamado sorodniki.

Pomembno je, kakšno opremo uporabljamo, da so nenehno v dobri kondiciji, da nam zvesto služijo in razveseljujejo tako žarmojstre kot malikovalce dobrot, ki nastanejo v sožitju med goriščem in mojstrom. Ampak brez skrbi. Tudi tukaj imamo Kingstone in kopico pripadajočih izdelkov, ki nam niso le v pomoč, temveč so narejeni iz najboljših materialov, kot takšni pa trpežni, lepega videza ter preprosti za vzdrževanje in čiščenje.

Oglje Kingstone premium

Za žare na oglje in kamado azijske zmaje, katerih žrela omogočajo pečenje, kuhanje ali dimljenje, je za pripravo odlične in zdrave hrane seveda pomembno oglje. Lesno oglje Kingstone Premium je plod skrbnega dela oglarjev in vsebuje le velike kose, zato se okrog vašega ognjišča ne bo pretirano prašilo ali dimilo. Zaradi proizvodnje oglja v tradicionalnih kopah ga boste brez posebnih težav razžarili že po nekaj minutah in na rešetkah vašega žara bodo dobrote cvrčale že v zelo kratkem času. V Bauhausu je na voljo v 2,5- in 5-kilogramskih vrečah.

Lopatice za pepel in oglje

Kingstonove lopatice za pepel in oglje so nepogrešljive pri upravljanju s pepelom in žerjavico žarov za oglje, pa tudi pri keramičnih žarih kamado. Izdelane so iz kakovostnega nerjavečega jekla, ki jim daje stabilnost in dolgo življenjsko dobo. So tako trdoživega značaja kot prebivalci Japonske, ki se lahko pohvalijo, da imajo v populaciji že prek 70 tisoč stoletnikov. Vse lopatice Kingstone so zato odličen pripomoček, saj omogočajo enostaven nadzor in porazdelitev oglja.

Naravni prižigalec ognja

Da vam ne bo treba cepiti drv in pripravljati trsk, je tu Kingstonov naravni prižigalec ognja v obliki lesne volne, ki omogoča, da brez slehernih težav hitro zanetite ogenj v žaru, pa tudi v domači peči ali kaminu. Lesna volna je povsem naraven material, ki prihaja iz certificiranih gozdov in je zato do okolja prijazna, saj gori brez vonja in ne vsebuje prav nobenih strupenih snovi.

Posode za pripravo žerjavice

Da se boste varno izognili bitki s plameni, so vam ob vsaki priložnosti na voljo posebne Kingstonove posode za hitro pripravo žerjavice. Te kovinske škatle, ki so za povrh še lične, imajo ergonomično oblikovane ročaje z zaščito pred vročino, zato vam bo s tem pripomočkom za žar vedno zagotovljena varna in hitra priprava žerjavice. Za razpihovanje ne boste potrebovali revij ali plavutk, varni pa boste tudi pred tem, da bi kakšen košček žerjavice ob bolj neugodnem vetru priklical na vaš piknik še lokalno gasilsko brigado. Posode so na voljo v različnih velikostih, imajo širok kovinski okvir in so zelo stabilne, po končani peki pa jih boste uporabili še za povsem enostavno odstranitev odsluženega oglja.

Zaščitne prevleke za žare

Posebna ogrinjala, s katerimi lahko oblečete svojega vrtnega lepotca, so prilagojena za vse vrste Kingstonovih žarov in so izdelana iz najbolj kakovostnega poliestra. Zaščitne prevleke vam bodo pomagale, da bo vaš kuhinjski pomočnik ostal v dobri kondiciji in oblečen po zadnji modi, varen pa bo tudi pred vsemi vrstami vremenskih nevšečnosti in pred škodljivimi vplivi, kot so vlaga, umazanija, saharski pesek in druge motnje, ki prežijo z neba in s tal. S tem boste svojemu žaru prihranili dodatno čiščenje in mu omogočili videz Doriana Greya s še podaljšano življenjsko dobo.

Gobice in ščetke za čiščenje žara

Nič ni bolj groznega kot neočiščen žar. Ne le da njegov videz ne ustreza minimalnim lepotnim standardom, pač pa strjena prežgana maščoba in saje puščajo tudi neugodne vonjave in lahko spremenijo okus vaše hrane, poleg tega pa so še škodljive za zdravje. Da bodo vaše rešetke, na katerih se cmarijo vse dobrote tega sveta, redno očiščene ter bodo tudi sijale kot vaši zobje, so tu Kingstonove kovinske gobice za čiščenje – z njimi bo osrednje prizorišče vašega piknika po uporabi takšno, kot je bilo pred njo. Gobice imajo držalo za lažje rokovanje, ščetka pa deluje v pregovornem slogu »tri v enem«, saj vam nudi vse potrebno za čistočo vašega žara s samo enim orodjem: sestavljena je namreč iz kovinske žične krtače, strgala in gobice.

Kamnite plošče, pekači, ponve

Ker Kingstonovi žari niso zgolj žari, temveč prave letne kuhinje na kolesih ali brez njih, ki omogočajo pečenje na klasičen način, kuhanje ali celo dimljenje najljubših sestavin, je povsem logično, da s pomočjo različnih dodatkov še popestrite že tako pester izbor jedi. Med uporabnimi dodatki so tudi Kingstonove kamnite plošče, ki poleg peke mesa, zelenjavnih in ribjih jedi omogočajo še pripravo pic, kruha, peciva in drugih dobrot. Primerne so tako za plinske žare kot za žare na oglje in kamado žlahtnike. Kamen namreč odlično imitira krušno peč in nič čudnega ne bo, če boste goste očarali s pico, za katero bodo rekli, da je boljša kot v vsaki piceriji, ki se hvali s krušno pečjo. Na voljo so vam tudi Kingstonovi pekači in ponve, kajpak izdelani iz nerjavečega jekla in primerni za pečenje in kuhanje bolj občutljivih živil, kot so ribe in zelenjava. S posebno košaro za pleskavice pa boste verjetno najbolj očarali mladež in vse ljubitelje teh slastno zapečenih mesnih dobrot. Košara, v kateri lahko spečete štiri na en mah, namreč omogoča, da slastni polpeti ohranijo obliko kljub nenehnemu obračanju in vsakovrstni obdelavi na kateremkoli Kingstonovem žaru.

Prijemalke, pincete in nabodala

Kingstonove prijemalke za obračanje večjih kosov mesa so narejene iz nerjavečega jekla in kot take odporne na kakršenkoli toplotni udar, ki bi lahko povzročil opekline na vaši koži. Z dolžino 30 centimetrov so idealen pripomoček pri peki, vzdržljivi material pa je enostaven za čiščenje. Tudi set pribora za žar Kingstone je izdelan iz najboljšega nerjavečega jekla in je sestavljen iz vilic, obračalke in klešč. Pravega žarmojstra pa je treba opremiti tudi s pinceto. Danes jo je moderno nositi zataknjeno za predpasnik: tako lahko vsem, ki jih kanite očarati s svojimi kuharskimi veščinami, pokažete, da ste na tekočem z vsemi kuhinjskimi novostmi. Tudi pinceta je izdelana iz nerjavečega jekla in omogoča enostavno obračanje hrane na žaru ter nalaganje pečenih dobrot na krožnik. Da jo boste odnesli povsem brez opeklin in mehurjev, pa vam bo pomagala njena dolžina, ki znaša kar 35 centimetrov. Ves Kingstonov pribor lahko operete sami ali za to določite prostovoljce, če pa se nikomur ne bo ljubilo stati ob zunanjem ali kuhinjskem koritu, bo to delo brez težav opravil pomivalni stroj – vse Kingstonove pripomočke namreč lahko operete v tem kuhinjskem pomivalcu.

Termometri

Čeprav imajo Kingstonovi žari že vgrajene termometre, pa pravi žarmojstri vedo, da je z natančnim termometrom najlažje preveriti, ali je vaš kos mesa oziroma ribe pečen do popolnosti. Tako boste vedno vedeli, če so vaš zobatec, brancin, biftek ali pikanja (picanha), ki velja za novodobno kraljico steakov, že nared za počitek, preden jih postrežete zvestim odjemalcem, ki nestrpno čakajo za mizo. Če se kakšen od že vgrajenih termometrov zaradi nespretnega rokovanja nadobudnega peka pokvari, so v Bauhausovih poslovalnicah vselej na voljo nadomestni termometri. Za tiste, ki prisegajo na digitalne zapise, pa Kingstone ponuja tudi digitalne merilce toplote, ki v kombinaciji z aplikacijo »EasyBBQ« zagotavljajo popoln nadzor nad pečenjem in tehnološko nadgrajeno žar izkušnjo. Ob tem se bodo svetile oči vsem udeležencem na pikniku – še toliko bolj, ker so digitalni termometri opremljeni tudi z LED svetilko.

Oglejte si še: